Blog

Hoe je je auto beschermt met paint protection film

Ppf porsche

 

Bescherm de lak van uw auto met een lakbeschermingsfolie! Deze folies zijn ontworpen om de lak van uw auto te beschermen tegen vuil, vuil en andere deeltjes die de glans ervan kunnen aantasten. De chemicaliën in lakbeschermingsfolie reageren met de chemicaliën op de lak van uw auto om een chemische coating te creëren die vuil en krassen afstoot. Wanneer u uw auto uitrijdt of gewoon laat staan, blijven de vlekken, vingerafdrukken en ander vuil aan de folie plakken in plaats van aan de lak eronder. Zodra u weer in schone lucht rijdt en vingerafdrukken, vlekken of ander vuil onder de beschermfolie wegveegt, zijn al die vervelende verontreinigingen verdwenen. Autolakbeschermingsfolies zijn er in verschillende vormen; sommige beschermen de gehele kleurlaag van de buitenafwerking van uw auto, terwijl andere slechts bepaalde delen van de carrosserie van uw auto bedekken. Ongeacht welke soort u kiest of welk merk u het meest vertrouwt, ze werken allemaal op vrijwel dezelfde manier: door een ondoordringbare barrière te vormen tussen u en vuil, vuil, zandstraalgrit, teerresten van wegenbouwmachines, boomsap dat tijdens zomerse stormen op uw voorruit achterblijft… u begrijpt het wel. Laten we er nu meer over zeggen:

Wat is verfbeschermingsfolie?

Lakbeschermingsfolie is een dun laagje harde hars dat op de lak van uw auto wordt aangebracht, zoals deze ppf voor Porsche. De harslaag bestaat uit polymeren, organische verbindingen die plastic zijn flexibiliteit geven. Wanneer u de folie aanbrengt, reageert deze met de chemicaliën op de lak om een beschermlaag te vormen. De film kan worden gebruikt op de meeste kleuren, met uitzondering van metallic verven. Metallic verven hebben andere moleculen in zich dan verven met andere kleuren en daarom worden verfbeschermingsfolies niet gebruikt op metallic verven.

De harslaag op lakbeschermingsfolie werkt als een schild om de lak van uw auto te beschermen tegen vuil en andere deeltjes. Bovendien zorgt de harslaag voor een gladde, glanzende afwerking die er geweldig uitziet en de lak van uw auto beschermt tegen UV-stralen en vergeling na verloop van tijd. De film is veel dunner dan gewone autowas en verstoort het droogproces van de lak niet, maar biedt toch bescherming tegen vuil en vlekken.

Soorten lakbeschermingsfolies

Er zijn twee soorten lakbeschermingsfolie: interieur en exterieur. Ze zijn ontworpen voor verschillende situaties, en u moet de folie kiezen die het beste bij uw auto past.

  • Interieur lakbeschermingsfolies zijn ontworpen om het interieur van uw auto te beschermen. Ze zijn dunner en transparant, zodat u de oorspronkelijke kleur van de auto nog kunt zien. Ze zijn vooral nuttig als u uw auto buiten laat staan of in een garage met veel stof, vuil of zand.

  • Lakbeschermingsfolies voor buiten zijn bedoeld om de lak van uw auto te beschermen. Ze kunnen, afhankelijk van het merk, transparant of gekleurd zijn en hebben verschillende hechtingsniveaus, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Hoe werken lakbeschermingsfolies?

Lakbeschermingsfolies zijn een mengsel van polymeren en pigmenten die met de lak van uw auto reageren om een beschermende laag te vormen. De harslaag is ondoordringbaar voor water en andere vloeistoffen. Wanneer u met uw auto rijdt of hem buiten laat staan, hechten vuil, teer, zand en andere verontreinigingen zich aan de folie in plaats van aan de lak van uw auto. Zodra u weer in de schone lucht rijdt en vingerafdrukken, vlekken of ander vuil onder de beschermlaag wegveegt, zijn al die nare verontreinigingen verdwenen.

Zodra de folie van uw auto is verwijderd, kunt u hem wassen met een zachte spons of handdoek om het stof of andere verontreinigingen volledig te verwijderen. U kunt uw auto ook afspuiten met een tuinslang om het stof van het oppervlak te kloppen. Nadat u de film hebt verwijderd, kunt u de lak van uw auto reinigen met een gewone autowasmiddel of een niet-schurend reinigingsmiddel.

Conclusie

Lakbeschermingsfolies zijn ontworpen om de lak van uw auto te beschermen tegen vuil, vuil en andere deeltjes die de glans kunnen aantasten. De chemicaliën in lakbeschermingsfolie reageren met de chemicaliën op de lak van uw auto om een chemische coating te creëren die vuil en krassen afstoot. Wanneer u uw auto uitrijdt of gewoon laat staan, blijven de vlekken, vingerafdrukken en ander vuil aan de folie plakken in plaats van aan de lak eronder. Zodra u weer in schone lucht rijdt en vingerafdrukken, vlekken of ander vuil onder de beschermende film wegveegt, zijn al die nare verontreinigingen verdwenen.

Autolakbeschermingsfolies zijn er in verschillende vormen; sommige beschermen de gehele kleurlaag van de buitenkant van uw auto, terwijl andere alleen bepaalde delen van de carrosserie van uw auto bedekken. Ongeacht welk type u kiest of welk merk u het meest vertrouwt, ze werken allemaal op vrijwel dezelfde manier: door een ondoordringbare barrière te vormen tussen u en vuil, vuil, zandstraalgrit, boomsap dat tijdens zomerstormen op uw voorruit achterblijft… u begrijpt het wel. Laten we er nu wat meer over praten:

Comments Off on Hoe je je auto beschermt met paint protection film